Sök

Hundteamet Solveig & Balto

Terapihundar i stockholm

Solveig Emanuelsson

Balto är en glädjespridare och dörröppnare. Vi jobbar ihop på våra uppdrag och har ett nära samarbete där han också tar egna initiativ. Han skapar tillit och trygghet omkring sig.

Jag är utbildad och diplomerad KBT terapeut steg1, samt teater och dramapedagog och du kan läsa mer om mig och vad jag kan vara behjälplig med förutom Balto på min hemsida www.kbtemanuelsson.se

Har under större delen av mitt yrkesverksamma liv arbetat med personlig utveckling, ofta upplevelsebaserat med teater och drama som verktyg, både med barn, ungdomar och vuxna. På fängelser och häkten, på teaterskolor samt på Rehab med psykisk ohälsa.

 Som terapihundsteam arbetar vi både inom vård och omsorg, i psykiatri, äldrevården, sjukhus, med både fysiska och psykiska besvär samt i enskilda samtal.

 Vårt senaste uppdrag var samtal, samspel och aktivering enskilt och i grupp. Beroende på dagsform var vi dels i samtalsrummet där Balto skapade lugn och närvaro, andra tillfällen var vi ute, promenerade och samtalade, så kallat ”walk and talk”, varvat med träning av Balto.

Du når mig på nedan kontaktuppgifter eller så skickar du formuläret längre ned:
Telefon: 073- 645 06 53
Mail: kontakt@kbtemanuelsson.se

Balto - Terapihund i Stockholm
Labradoodle, född 20171207

(Tillhör gruppen med färre allergener)

Omsorgshund i Stockholm

Gillar att

Egenskaper

Info

Kommun: Stockholm
Landskap: Uppland
Förare: Solveig Emanuelsson
Utbildad hos: Hundens Hus, Sundsvall

(Se beskrivning av de olika tjänsterna på vår sida om vad en terapihund är)

Baltos referenser

Baltos fantastiska arbete när han besökte cancersjuka Lasse Brånedal mynnande ut i att han nominerades till Årets Djurhjälte för sin insats.
Läs artikeln i Aftonbladet här:https://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/a/47rovg/hunden-balto-gav-doende-lasse-en-sista-fin-fodelsedag 

Hej fina Solveig och Balto!

Jag tog kontakt med Solveig och Balto inför min pappas födelsedag då jag ville att hans födelsedag skulle bli något utöver det vanliga. Min pappa är nämligen svårt sjuk i sekundär skelettcancer, vardagen är för det mesta fylld av smärta och detta var hans sista födelsedag. Eftersom terapihundar enligt statistik har en förmåga att höja livslusten och ge trygghet hos svårt sjuka personer tänkte jag att detta besök skulle gynna min pappas välmående då han är i ett sent palliativt skede.

Jag skickade ett mejl till Solveig och Balto via terpihundar.se och bad då om ett hembesök då min pappa har svårt att förflytta sig. Efter ett mycket fint och trevligt samtal med Solveig, där hon pedagogiskt berättade om hur besöket kommer gå till, bestämde vi träff redan samma vecka.

Så fort Balto hade nosat sig färdigt i sin nya miljö var han i full färd med att visa sina trix och leksaker för min pappa. Aldrig trodde väl jag att jag skulle få se min pappa så lycklig. Det var som att ingenting gjorde ont och inga problem fanns förutom att kära Balto skulle ha sin leksak och godis. Energin av en hund och bara känslan av att få en nos buffad mot sin hand gjorde så att min pappa knappt var sjuk, det var som att hans cancer inte fanns för en stund.

Balto levererade över all förväntan, en fantastisk hund som acklimatiserade sig på toppnivå. Det är svårt att sätta ord på hur mycket detta besök betydde för mig och min pappa men jag rekommenderar starkt att ta kontakt med Solveig och Balto om man har behov av att koppla från sin sjukdom/livssituation en stund. Det är ett minne för livet!

Med vänliga hälsningar

Louise Brånedal med familj

Jag vill anlita Balto och Solveig!

Jag vill gärna veta mer – kontakta mig med mer information och priser!

Dela på Facebook
Tipsa en kollega
Maila en vän