Sök

Hundteamet Anna-Maria & Ester

Terapihund i Örebro

Anna-Maria Sandberg

Jag arbetar som specialpedagog i Örebro. Jag har haft hund sedan jag var i 12- års åldern och hundar har alltid varit mitt stora intresse.

Jag har arbetat i skolans värld sedan -97 och som specialpedagog sedan 2017. I mitt uppdrag som specialpedagog hjälper jag personalen att nå fram till till eleverna. Att hitta elevernas nycklar till lärande är det bästa med mitt jobb!

Som pedagoghund är Ester mitt verktyg att på ett lättsammare sätt hitta nycklarna. Ester är fantastisk på att öppna upp med sitt lugna och lekfulla sätt. Jag behärskar teckenspråk och är van att använda det i kommunikation med både barn och vuxna. Under åren 2020-2023 arbetade jag på en anpassad gymnasieskola för elever med if-diagnos samt med dövhet/ hörselskada. 

Ester har praktiserat under utbildningen med dessa elever som förutom if, hörselskada/dövhet även diagnostiserats med bla autism, adhd och charge, m.m. Oavsett funktions-nedsättning/variation så höjs motivationen och inlärningen blir kravlös i mötet med hundteamet.  Fokus hamnar ofta på Ester och eleverna glömmer bort att de även lär sig saker under mötet som de inte hade trott från början.

Pedagoghunden® är en kravlös vän, den tycker om dig som du är. Ester motiverar till kommunikation, vilket gör att eleven får en annan möjlighet att öppna upp sig och visa sitt lärande på ett lättare sätt.  Hunden skapar ett lugn och fokus hos eleven samtidigt som vi kan motivera till rörelse och aktivitet. Vi har alltid elevens måluppfyllelse med oss i arbetet och utgår från det elevens lärare vill att vi ska fokusera på tillsammans med eleven.

Du når mig på nedan kontaktuppgifter eller så skickar du formuläret längre ned
Telefon: 0703-64 23 69
Mail: majasandberg@hotmail.com

Ester Terapihund i Örebro
Ras: Engelsk springer spaniel, född 2020

Terapihund i Örebro

Gillar att

Egenskaper

Info

Kommun: Örebro Kommun
Landskap: Närke
Förare: Anna-Maria Sandberg
Utbildad hos: Svenska PedagogHundinstitutet Vårdhundteam & Pedagoghundteam

(Se beskrivning av de olika tjänsterna på vår sida om vad en terapihund är)

Jag vill anlita Anna-Maria & Ester

Jag vill gärna veta mer – kontakta mig med mer information och priser!

Dela på Facebook
Tipsa en kollega
Maila en vän