Sök

Hundteamet Linda & Luna

Linda & Luna

Linda Backman

Luna är nu pensionerad och träffar inte längre klienter. Men Linda jobbar på.

En av grundarna bakom terapihundar.se. Är tillsammans med hunden Luna utbildat terapi- och skolhundsteam. 

Jag arbetar som kurator och handledare inom förskola och skola och driver en privat kuratorsmottagning i Knivsta. Tidigare arbetade jag länge med integrationsfrågor och flyktingmottagning, socialtjänst och andra människovårdande yrken. Jag bor med min familj i Knivsta, mellan Uppsala och Stockholm. Med egen erfarenhet av psykisk ohälsa har jag på nära håll sett effekterna med HAI (hundassisterad intervention), vilket ledde till att jag och min hund utbildade oss till skol- och terapihundsteam vid Hundens Hus i Sundsvall. 

Inom skolan arbetar vi bland annat med problematisk skolfrånvaro, ångestproblematik och andra psykosociala frågor som är skolkurators uppdrag. Läs mer på vår hemsida prataab.se. På kuratorsmottagningen tar vi emot klienter i alla åldrar och arbetar utifrån den enskildes frågeställningar och behov. När det handlar om barn och unga samverkar vi gärna med skolan om klienten så önskar. 

I samarbete med vård- och äldreboenden arbetar vi individinriktat med enskilda boenden som behöver samtalsstöd av olika anledningar. Det kan handla om sorg, kris, ensamhet, tankar inför döden och annat som är viktigt just då.  

För den som har svårt att ta sig till mottagningen kan vi göra hembesök. Luna fäller väldigt lite päls och behandlas med schampo från Allergenius för att minimera mängden allergener som hon sprider. Det betyder att de flesta kan träffa henne utan att få allergiska besvär. Hör gärna av dig om du har funderingar eller känner dig orolig för allergi i samband med HAI. 

Luna - Terapihund i Knivsta
Labradoodle, född 180122

Luna Terpihund

Gillar att

Egenskaper

Info

Kommun: Knivsta
Landskap: Uppland
Förare: Linda Backman
Utbildad hos: Hundens Hus, Sundsvall

(Se beskrivning av de olika tjänsterna på vår sida om vad en terapihund är)

Dela på Facebook
Tipsa en kollega
Maila en vän