Sök

Anlita ett hundteam

Att ta hjälp av hund inom skola, vård och omsorg blir allt vanligare i både Sverige och internationellt. Även om olika kommuner och regioner i Sverige har kommit olika långt med att implementera sociala tjänstehundar i de olika verksamheterna visar forskning och erfarenhet att de positiva effekterna är både stora och tydliga.

Alla sociala tjänstehundsteam som du hittar på den här sidan är utbildade på någon av de etablerade skolor som finns i Sverige. Söker du kontakt med ett hundteam för din egen, en anhörigs eller din verksamhets skull är du välkommen att gå in och söka under Hundteam. Hittar du inget team i din närhet, så hjälper vi gärna till att komma i kontakt med ett team om du kontaktar oss.

När du anlitar ett hundteam är det just ett team, det vill säga en hund och en förare som utbildat sig och arbetar tillsammans för din skull.

Klicka dig vidare för att hitta rätt hundteam för dig.

Rut ger mig superkrafter!

 – Eddie beskriver sina  framgångar tillsammans med   Terapihunden Rut.

Jag vill anlita terapihund, med vad är en social tjänstehund?

En Social tjänstehund är utbildad tillsammans med sin förare för att arbeta för en annan person, till skillnad från en assistanshund (t.ex. ledarhund eller diabeteshund) som arbetar för sin förare. 

Social Tjänstehund är ett samlingsbegrepp för ett flertal olika termer som används av olika utbildare.

Vilka krav finns det att ta hänsyn till?

Vi på terapihundar.se bedriver ingen egen kontroll av de olika utbildningarnas innehåll eller kvalitet, men strävar efter att ha kunskap om de utbildningar våra team har gått. Allt för att du som kund ska känna dig trygg när du anlitar terapihund i din verksamhet eller som privatperson.

 

Som ansluten hundförare förbinder du dig att följa socialstyrelsens riktlinjer och jordbruksverkets hygienkrav.

Dela på Facebook
Tipsa en kollega
Maila en vän