Terapihunden Polly & hundföraren Mia

Arbetsområde: Stockholm

Vi jobbar inom skolan, vården och omsorgen samt tar uppdrag av privatpersoner. Fokus är alltid att göra skillnad för individen.

Polly
Ras: Australian Labradoodle
Född, 2021

Arbetar inom:

Egenskaper:
Gillar att:

Kommun: Stockholm 
Landskap: Södermanland
Förare: Mia Stenberg Lind
Utbildad hos: Vårdhundskolan

Vård och skolhunden Polly ....

Jag heter Mia och har i hela mitt vuxna liv arbetat med förändring och utveckling för och med människor, något jag älskar och brinner för.

För några år sedan krävde både kroppen och knoppen att jag ställde om. Jag skaffade hund, ärvde ett hantverksföretag och började studera och numera är jag, utöver vårdhundförare, verksam som handledare i socialt arbete och sömmerska – en perfekt mix av lika men ändå olika jobb.

Jag är sedan många år socionom med vidareutbildningar bla i Neuropsykiatri, Systemiska och
Narrativa terapier och metoder samt Uppskattande och styrkebaserade metoder i förändringsarbete.

Som ung arbetade jag några år inom såväl äldreomsorg som LSS-boenden med ungdomar med ASD och kognitiva funktionsnedsättningar. Med mig därifrån har jag bla viss kunskap om åldrande och
demenssjukdomar, teckenkommunikation samt erfarenhet av att arbeta enligt TEACCH (scheman,
symboler, bildstöd mm).

Jag har efter högskoleexamen 2001, huvudsakligen arbetat med barn och unga med särskilt behov av stöd samt deras familjer, som ansvar för behandling/utvecklingsarbete och som ett slags kombination av skolkurator och specialpedagog.

Polly är en mellanstor Australian Labradoodle, född 2021, som älskar människor, lek och samvaro. Godsaker hör till andra favoriter i livet och uppdrag som vårdhund innebär allt detta. Storvinsten alltså.

Hon är pigg, glad och nyfiken och har svårt att låta bli att delta i allt som verkar spännande men älskar gos och mys och att bara hänga tillsammans. Polly möter alla människor med nyfikenhet, glädje och kärlek precis som de är och gör ingen skillnad på varken ålder, kön, funktion, bakgrund, religion
eller person så länge ingen gör henne illa, något som naturligtvis är viktigt i alla sammanhang. Det går kanske inte att komma närmare likabehandling än så. 

Utifrån min breda utbildning och bakgrund kan Polly och jag arbeta med i stort sett alla som vill och behöver oss. Det sades många gånger under vårdhundsutbildningen att det bara är fantasin som sätter gränserna, vilket vi är de första att skriva under på. Jag har genom åren arbetat oerhört mycket med att skräddarsy lösningar utifrån de individer jag mött och den kreativiteten är något jag nu har mycket stor glädje och användning av.

Polly och jag kan och vill ta uppdrag såväl från skola och annan utbildning, som från dagliga verksamheter och boenden för personer med särskilt behov av stöd, samt äldre.

Vi arbetar såväl individuellet som i grupp. Vi utgår alltid från ett styrkebaserat perspektiv och
strävar efter att lyfta och förstärka individers förmågor och resurser. Vi arbetar utifrån positiva och uppskattande tekniker och har framtids- och lösningsfokus.

Kontakta oss gärna för mer information och om du önskar boka oss. 
Telefon:072 – 322 30 21 
Mail: mia@ahsam.se

Mia Stenberg Lind

Pollys referenser
  • Mia har gjort en suverän balansgång och lagt fokus helt rätt på brukarna.
  • Mia har imponerat i att ”tänka utanför boxen” när hon söker lösningar.
  • Ett jättefint bemötande, där hon stannar upp och ser och hör. 
  • /…/ har en moralisk kompass helt i linje med vår värdegrund
  • Mia har ett fantastiskt sinne för att uppfinna individuella anpassningar för brukarnas högsta grad av delaktighet utifrån förutsättningar.
  •  /…/ en extrem lyhördhet för hur de enskilda upplever situationen med henne och hund.
  • Om det under tidens gång visade sig att något var för lätt/svårt anpassade hon sig efter det.
  • Tar sig tid för alla, vilket blir extra synligt när Mia och Polly gått och stött på någon spontant, har då alltid tagit sig tid att prata lite vilket jag tror är värdefullt för de boende.
  • Har ett lugn som smittar av sig på de boende, ger aldrig intrycket av att vara stressad eller på väg
    någon annanstans, utan har fullt fokus på den boende hon träffar i stunden.
  • Upplevs van vid att träffa olika typer av människor och kan möta de boende på deras nivå och
    arbeta där.
Jag vill anlita Mia & Polly

Jag vill gärna veta mer – kontakta mig med mer information och priser!

Dela på Facebook
Tipsa en kollega
Maila en vän